جواب یک شبهه
بسم الله الرحمن الرحیم
چرا باید حادثه عاشورا را گرامی بداریم؟
چرا باید خاطره حادثه ای را که 1367 سال پیش اتفاق افتاده زنده کرد؟چرا باید یک کشور برای گرامیداشت یک اتفاق تعطیل شود واین همه سرمایه و انرژی برای این کار مصرف شود؟
جواب این سوال را در ضمن چند مطلب بیان می کنم:
اولاً باید دانست که حوادث گذشته هر جامعه می تواند در سرنوشت وآینده آن جامعه آثار عظیمی داشته باشد .زنده کردن خاطره هر حادثه ای می تواند مقداری از آثار آن حادثه را در جامعه بجای بگذارد اگر آن حادثه به گونه ای بوده که آثار مثبتی در جامعه داشته است زنده کردن خاطره آن هم می تواند منشا مراتبی از آن آثار مثبت در جامعه باشد.
ثانیاً: این کار، کاریست عقلایی که در تمامی جوامع انسانی مرسوم است .درهمه ی ملتها این ارتکاز وجود دارد که حوادث بزرگ گذشته خود را گرامی داشته و احترام می کنند .خواه مربوط به اشخاصی باشد که جامعه را پیشرفت علمی داده اند و خواه مربوط به کسانی باشد که در زمینه سیاسی و اجتماعی در رهایی ملت خود نقش موثری داشته اند.
از طرفی هم این کار را میتوان به حس حق شناسی انسان نسبت داد که در فطزت الهی آنها نهفته است. واز طرف دیگر اگر یاد آن خاطره ها در سعادت جامعه تاثیر مثبت داشته باشد می تواند محرّک موثر دیگری برای گرامیداشت آن رویداد باشد.
اما حادثه عاشورا جنبش مقدسی بود که آثار عظیمی در جامعه اسلامی داشته ونقش تعیین کننده ای در سعادت مسلمانان و روشن شدن راه هدایت مردم ایفا کرده است، لذا بزرگداشت وبازسازی این جریان وبه خاطر آوردن آن موجب می گردد تا بتوانیم از برکات آن در جامعه امروز نیز استفاده کنیم
گرداوری از:داوود درمنکی فراهانی
- ۸۶/۱۰/۲۱
- ۲۱۹ نمایش
زیبا بود
خوشحال میشم به من هم سری بزنید